Camerabewaking en cameraregistratie

Camerabewaking en cameraregistratie

Elsenga Installatietechniek zorgt voor uw camera- en registratiesystemen. In samenwerking met diverse partners leveren wij complete en, indien nodig, volledig geïntegreerde systemen (SMS). Dit betekent dat de installaties samenwerken met toegangsbeheer (bijvoorbeeld een foto van wie de pas aanbood bij de lezer en misbruik vastleggen) en inbraak beveiliging. Tegenwoordig worden extra diensten aangeboden zoals het 24/7 bewaken door een beveiligingsdienst op afstand. Dit is voor een aantal objecten een interessante nieuwe ontwikkeling. Zo kun je via de camera mensen voor de deur zien staan en het alarm op dat moment activeren. De potentiële dief wordt afgeschrikt voor hij schade aan kan richten.
Harddiskrecording
zorgt er voor dat de beveiligingsbeelden worden vastgelegd op een speciale recorder. Elsenga Installatietechniek adviseert u hier graag over. U moet namelijk wel goed de regels in de gaten houden. Privacyregelgeving zorgt er voor dat u niet zomaar alle beelden mag opslaan. Met camerabeelden kun je veel bereiken. Denk hierbij aan stressherkenning, lezende camera’s (bijvoorbeeld nummerplaten lezen en dan de slagboom openen), follow me en persoonsherkenning. De ontwikkelingen in de camerabewaking en cameraregistratie gaan maar door dus Elsenga adviseert u graag op maat. De merken waarmee wij graag werken zijn Ajax, Siemens, Axis en HIK vison.

Traditionele camerabewaking (analoog)
Voor het bewaken en observeren van personen, gebouwen en terreinen zijn camera – observatiesystemen uitstekend toepasbaar. Door de huidige digitale technieken is het mogelijk perfecte beelden en opnames te realiseren. Door de transmissie van deze opnames is het mogelijk bewaking en verificatie van alarmmeldingen op afstand uit te voeren. Echter de techniek alleen biedt geen garantie voor goede resultaten. Het ontwerpen van een camera – observatiesysteem is specialistisch werk. Alleen door een juiste analyse en het vakkundig projecteren, plaatsen en afregelen van de camera’s, is een optimale registratie gewaarborgd.

De huidige camerabewaking loopt veelal via coaxkabel. De camera’s die hiervoor worden toegepast zijn analoge camera’s. De kwaliteit van deze camera’s zit veelal in de beeldresolutie en lichtsterkte. Iedere situatie is verschillend en bepaalt daarmede het type camera. Ook in digitale registratiesystemen zit veel kwaliteitsverschil. Over al deze zaken kunnen de adviseurs van Elsenga Installatietechniek uitermate goed advies geven.

IP camerabewaking
Ook bij camerabewaking staat de techniek niet stil. Een belangrijke ontwikkeling zijn de IP-camera’s. Een IP-camera zorgt voor veel kostenbesparing tijdens de installatie doordat deze, in de meeste gevallen, direct op het bestaande netwerk aangesloten kan worden waardoor nieuwe bekabeling niet nodig is. De belasting van het netwerk is afhankelijk van de camera. Veel intelligente IP-camera’s belasten alleen het netwerk indien de camera hiertoe opdracht geeft. Door de hoge resolutie van een netwerkcamera is het mogelijk om een groot overzicht beeld te krijgen en daarop digitaal in te zoomen. Indien mogelijk zijn de netwerkcamera’s afzonderlijk overal ter wereld vandaan live te volgen en eventueel te beheren. IP Netwerk Camera‘s creëren de mogelijkheid om op eenvoudige wijze videobeelden van hoge beeld kwaliteit op te slaan en eventueel te distribueren via een IP netwerk of het internet. Voor een degelijk advies staan onze adviseurs altijd voor u klaar

Neem contact met ons op