Verpleegoproepinstallaties

Verpleegoproepinstallaties

Elsenga Installatietechniek heeft veel opdrachtgevers in de zorg. Dit betekent dat wij met regelmaat verpleegoproepinstallaties aanpassen en/of vervangen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Graag adviseren we u op maat en komen langs voor een gesprek.

Elsenga heeft onder meer ervaring met systemen van Ascom, Gira en Hertek. Ook voor verpleegoproep geldt dat onderhoud één van de belangrijkste succesfactoren is. Dit wordt vaak door de systeemleverancier geregeld omdat er vaak specialistische kennis voor nodig is. Elsenga helpt graag bij het opstellen van het plan van aanpak tot en met de projectrealisatie en begeleiding van het noodzakelijke onderhoud.

Zorgcommunicatiesystemen
Zorgcommunicatiesystemen moeten goed afgestemd worden op uw wensen en de gebruikers. Elsenga Installatietechniek helpt bij het installeren van hoogwaardige zorgcommunicatie. De systemen zorgen voor duidelijkheid in een zorginstelling of voor langere zelfstandigheid van de gebruikers.

Wat is zorgcommunicatie?
Dit zijn systemen die de communicatie gemakkelijker maken voor de zorgsector. Deze communicatiesystemen zorgen ervoor dat er overdag en in de avonduren doelmatig en doeltreffend gewerkt kan worden. Het soort systeem hangt af van de situatie. Iemand die zelfstandig woont, heeft andere hulp nodig dan iemand in een verzorgingstehuis.
De zorgcommunicatiesystemen van    Luxe woonhuizen  Elsenga Installatietechniek bieden een tweetal functies:

  • Hulp in een zorginstelling
  • Langere zelfstandigheid

Hulp in een zorginstelling
Een oproepsysteem is een voorbeeld van zorgcommunicatie. Een oproepsysteem is een systeem waarbij delen van een gebouw aangesloten worden aan een server. Vaak zijn dit kamers van personen in een zorginstelling. Deze kamers worden voorzien van een unit waarop gedrukt kan worden wanneer er iets of iemand nodig is. Dit wordt vervolgens doorgeseind naar het kantoor van het personeel zodat deze hulp kunnen verlenen. Hierdoor ontstaat er een duidelijke communicatie binnen een verzorgingstehuis, ziekenhuis of psychiatrische inrichting.

Langere zelfstandigheid
Mensen willen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Met de systemen van Elsenga Installatietechniek is dit mogelijk. Het oproepsysteem kan geïnstalleerd worden bij mensen die nog thuis wonen.
Ook andere systemen helpen bij langere zelfstandigheid:

Het huis geheel uitschakelen
Met een afstandbediening/mobiele telefoon is het mogelijk het hele huis uit te schakelen. De elektronische apparaten worden uitgeschakeld, lichten uitgezet en verwarming lager gezet.

Looprouteverlichting
Onder het bed bevindt zich een sensor die geactiveerd wordt zodra er iemand uit bed stapt. De weg naar het toilet wordt hierbij met verlichting aangegeven. De verlichting is niet fel, dus een mogelijke partner wordt er niet wakker van.

Paniekknop
Met de paniekknop kan er gemakkelijk en snel geseind worden dat er hulp nodig is. Ook kan deze knop de verlichting in het huis in één keer inschakelen. De instellingen van de systemen zijn eenvoudig aan te passen. Ook kunnen er uitbreidingen geïnstalleerd worden. Domotica, inbraakpreventie en toegangscontrole zijn hier een voorbeeld van.

Rol van de overheid
De overheid stimuleert de zelfstandigheid van personen die extra hulp nodig hebben. Voornamelijk op het gebied van wonen en zorg. Elsenga Installatietechniek levert zorgcommunicatie op maat zodat mensen langer kunnen genieten van hun zelfstandigheid.

Neem contact met ons op