Nieuws

Duurzaamheid anno 2023

Op: 16 maart 2017

Vanaf 2023 staat duurzaamheid volgens minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst voorop. Zo is er besloten dat geen enkel kantoor in Nederland een slechter energielabel mag hebben dan het label C. Dit houdt in dat kantoren die beschikken over een label dat lager is dan C (D t/m G) niet meer gebruikt mogen worden.

Uiteindelijk heeft iedereen er een voordeel aan. Ondanks dat het een investering is om het pand duurzamer te maken, betaald het zich uiteindelijk ook weer terug door de besparing op energiekosten. Minister Blok kondigt een wettelijke verplichting aan voor eigenaren van kantoren en wil dit vanaf 2023 laten gelden. Dit houdt dus in dat de eigenaren nog tijd hebben om te zorgen dat dit veranderd gaat worden. Maar let op, voor hele kleine kantoren en monumentale panden geldt nog een uitzondering. Wel wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden in andere gebouwen zoals: winkels, bedrijfsgebouwen, scholen, zorginstellingen, sporthallen, musea etc.

Kantoren die nog beschikken over een label D, E of F kunnen zonder enig bouwkundig ingrijpen al aangepast worden om label C te halen. Het is puur een kwestie van kleine verandering aan bijvoorbeeld de verlichting in uw pand. Daarom is het belangrijk dat u zich hier goed op voorbereid en dat u de aanpassingen voor 2023 doet. Kantoorpanden die beschikken over label G die kunnen daarvoor speciale maatregelen nemen. Denk hierbij aan veranderingen als glas- of dakisolatie.

Wat levert het op?

Per jaar gaat de maatregel ruim 8 petajoule energiebesparing opleveren. Daar staat wel tegenover dat de kantooreigenaren hiervoor samen 860 miljoen euro moeten investeren in energiebesparende maatregelen. Uiteindelijk zal de terugverdientijd tussen de 3 en 6,5 jaar liggen, afhankelijk van het pand en de energieprijs.

Daarom kiest u voor Elsenga installatietechniek!

Elsenga installatietechniek werkt al ruim 90 jaar aan de beste elektrotechnische- en beveiligingsoplossingen. Hierbij stellen wij kwaliteit, comfort en duurzaamheid van de installatie centraal. Ook voor advies of aanpassing van uw huidige installatie bent u bij ons aan het goede adres. Doet u met ons mee en gaat u ook voor duurzaam? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Betere controle

Momenteel worden bedrijven al enigszins verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als de terugverdientijd onder de 5 jaar ligt. Alleen de controle hierop die mist nog. Daarom heeft de overheid besloten om extra toezichthouders in te zetten en zo ervoor te zorgen dat regionale projecten die energiebesparing opleveren ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Ook bieden zij hulp aan bij dat soort projecten om zo duurzaamheid meer centraal te stellen.

Delen

Deel dit bericht:

Ander nieuws

Elsenga Installatietechniek onderdeel van de VDK Groep

Na een zorgvuldig doorlopen traject heeft Elsenga Installatietechniek ervoor gekozen om na bijna 100 jaar een familiebedrijf te zijn geweest, verder te gaan onder de vlag van de VDK Groep. De afgelopen jaren hebben wij een behoorlijke groei doorgemaakt en zochten wij een sterke partner om de juiste vervolgstappen naar de toekomst te kunnen zetten. […]

Datacenter NTT/E-Shelter

Datacenter NTT/ E-Shelter, Afmontage 192 stuks PDU's

Nieuwbouw Rijnlands Lyceum te Oegstgeest

Elsenga Installatietechniek BV heeft de opdracht mogen ontvangen voor de elektrotechnische- en beveiligingswerkzaamheden behorende bij de uitbreiding van het onderwijsgebouw van het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest.

Rabobank te Hoofddorp

De Rabobank gaat de vestiging in het centrum van Hoofddorp grondig verbouwen en heeft Elsenga Installatietechniek de opdracht gegund voor het uitvoeren van de elektrotechnische aanpassingen.

Cycle4Charity 2018

Elsenga was weer van de partij bij de 5e editie van Cycle4Charity, zowel als deelnemer als hoofdsponsor.

HMore – Elsenga 95 jaar

HMore Business en Lifestyle Magazine zoomed in op Elsenga en hun visie ter ere van het 95 jarig bestaan.