Data installaties

Data installaties

Om u vakkundig van dienst te zijn op het gebied van data installaties heeft Elsenga Installatietechniek gespecialiseerde medewerkers in dienst. Deze medewerkers volgen regelmatig nascholing en zorgen zo altijd voor een kwalitatief goed product.

De dataspecialisten van Elsenga Installatietechniek volgen trainingen bij fabrikanten en leveranciers. Door deze nascholing hebben de data installaties geen geheimen meer voor hen.
Data installaties op het niveau van Cat 6 en Cat 7, in diverse varianten naast glasvezel techniek, zijn tegenwoordig standaard. Hoe anders was dat vroeger toen Elsenga Installatietechniek werkte met IBM cabeling systemen. Daarna werd overgestapt op Cat 3, Cat 4 en Cat 5. Maar al deze data installaties zijn een gepasseerd station. Het vroegere IBM is nu het zeer goed bekend staande merk Reichle & De-Massari (R&M). Een Zwitsers merk wat Elsenga Installatietechniek graag gebruikt bij het installeren van data installaties. Deze data installaties worden onder meer toegepast bij Defensie, Koninklijke Marechaussee en op Schiphol. Het aanbrengen van data installaties wordt steeds complexer. Zo is het niet toegestaan om aan hoogwaardige kabels te trekken, maar dienen deze gelegd te worden. Het afmonteren van connectoren heeft heel wat voeten in de aarde om overspraak te voorkomen. Elsenga Installatietechniek adviseert u graag op het gebied van data installaties.

Eén van onze specialismen is het aanleggen van data installaties, VOIP en netwerkbekabeling bij bedrijven, winkels, en kantoren. Goede en complete data installaties zijn van cruciaal belang bij data transmissies, netwerkverbindingen en communicatie. Data installaties installeert Elsenga bijvoorbeeld bij het aanleggen van bekabelingssystemen en netwerkinfrastructuren bij computer- en telefonie applicaties. Door de steeds sneller wordende datanetwerken, het groeiend aantal dataverkeer en intensief gebruik van het netwerk, vraagt dit om hoogwaardige infrastructuur. Daarbij is het van belang dat de data installatie en de infrastructuur geschikt wordt gemaakt voor toekomstige uitbreiding.
Doordat de ontwikkeling van hardware en gevraagde software razendsnel verloopt, zijn de juiste elektrotechnische aansluitingen heel belangrijk.
Als erkend installateur kunnen wij ook telefonie, VOIP en draadloze netwerken bij uw bedrijf, kantoor of nieuwbouwproject aanleggen. Tenslotte wordt er continu geïnnoveerd en staat de technologie niet stil. Als vooruitstrevend installatiebedrijf zijn wij altijd op de hoogte van de beste mogelijkheden en geven ook graag advies bij het doorvoeren van kostenbesparingen en duurzaamheid.

Neem contact met ons op