Domotica

Domotica

Domotica is een samenvoeging van de woorden Domus (huis) en automatisering. Onder Domotica vallen dingen als internet, automatisering van processen in gebouwen en overige communicatie. Het gaat vooral om de interactie tussen al deze installaties en de ‘ouderwetse’ installaties als licht, kracht en beveiliging, in veel gevallen ook de klimaatbeheersing, verwarming en in soms ook sanitaire installaties.

Voorbeelden Domotica:

  • Koppeling met zorgsystemen
  • Koppeling met beveiliging
  • Lichtregelsystemen
  • Regelen verwarmen en koelen
  • Aanwezigheidssimulatie

Mogelijkheden te over qua Domotica. Een deel is praktisch en een ander deel is betaalbaar. Wat er betaalbaar is, is voor iedere portemonnee anders. Elsenga Installatietechniek heeft ruime ervaring opgedaan in diverse woon- en kantoorgebouwen met het toepassen van op maat gemaakte installaties. Bij Domotica draait het om de samenwerking tussen klant, ontwerper en installateur. Wij helpen graag bij het samenstellen van uw wensenlijst.

Elsenga Installatietechniek werkt voornamelijk met het KNX systeem. Dit is een protocol waarmee uitwisselbaarheid en samenwerken van verschillende fabrikanten is gewaarborgd. Daarmee is een stevige basis onder het systeem ontstaan. Meer dan 300 fabrikanten, waaronder grote namen als Gira, Siemens en Philips hebben zich aangesloten. De producten van deze fabrikanten kunnen daardoor met elkaar communiceren en samenwerken.

Een installatie aansturen met uw smartphone is de normaalste zaak geworden. Een ander voordeel is dat het een zeer betrouwbaar en uitgebreid systeem is waardoor ook veel kennis is ontwikkeld en het breed wordt ondersteund in de markt. Wij hebben meerdere personen opgeleid tot deskundige op dit vlak en kunnen u voorzien van een passende oplossing bij uw behoefte.

Neem contact met ons op