Verlichtingsinstallatie

Verlichtingsinstallatie

Een goede verlichtingsinstallatie bestaat uit armaturen die specifiek op uw gebruik zijn afgestemd. Een winkel heeft een heel ander doel dan een opslaghal of een bakkerij. Wat voor bedrijf u ook heeft, Elsenga biedt u een verlichtingsinstallatie die afgestemd is op uw situatie.
In samenspraak met u en aan de hand van de NEN 12464-1 Werkplekverlichting maken we een ontwerp voor uw verlichtingsinstallatie. Naast deze norm zijn er, afhankelijk van uw situatie, nog andere normen en/of wetten waar in een ontwerp rekening mee gehouden dient te worden. Bovendien kunnen uw wensen op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid ook vertaald worden in het ontwerp van uw verlichtingsinstallatie.

Verlichtingsinstallaties
Elsenga Installatietechniek is erg thuis op het gebied van verlichtingsinstallaties. Het familiebedrijf heeft ervaring sinds 1923. Uiteraard zijn de medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verlichtingsbranche. Zo heeft Elsenga Installatietechniek ook ervaring met OLED technologie.
Verlichting is uitgegroeid van een hulpmiddel om dingen te zien tot een volwaardig partner bij de inrichting.

Verlichting kan op diverse manieren worden ingezet; van functioneel tot uiterst decoratief. Ontelbare kleuren en sfeermakers zorgen tegenwoordig voor een oneindige mogelijkheid van combinaties en creatieve oplossingen. Net anders dan vroeger waar één kleur licht en functionele armaturen zorgden voor licht op de plek waar dat nodig was.

Samenwerking met lichtarchitecten doet Elsenga Installatietechniek graag. Dit kunnen ETAP, Philips, Licht.NL of Maas en Hagoort zijn, maar ook werken we samen met veel onafhankelijke deskundigen.
Deze lichtinstallaties worden vaak geschakeld met behulp van domotica en KNX installaties. De medewerkers van Elsenga Installatietechniek zijn geschoold om het concept uit te werken tot een concrete verlichtingsinstallatie.

Energiezuinige verlichting
Als u uw duurzaamheidsbeleid wilt doorvoeren in uw installatie en energieverbruik, dan is energiezuinige verlichting een logische keuze.

Reclameverlichting
Ook voor reclameverlichting bent u bij Elsenga Installatietechniek aan het juiste adres. Wij maken, met onze leveranciers, op basis van uw wensen op het gebied van reclameverlichting een geheel vrijblijvende offerte maken op maat.

Sportverlichting
Sportverlichting heeft een NEN 12193 waar rekening mee gehouden moet worden. Daarin zijn de verlichtingseisen, per sport, specifiek voor sportvelden en hallen benoemd. Vanaf recreatief niveau tot en met NOC/NSF niveau kunnen we de verlichting voor uw school of vereniging ontwerpen zodat deze voldoet aan de eisen die voor uw gebruik noodzakelijk zijn.

Wat kunnen we voor u betekenen?
Heeft u een nieuwe verlichtingsinstallatie nodig heeft bij uw nieuwbouw of verbouw of wilt u uitbreiden in uw bestaande installatie? Elsenga Installatietechniek voorziet u altijd van een passende oplossing. We ontwerpen en installeren deze installaties al tientallen jaren voor een breed scala aan gebruikers. In nauw overleg met u stellen we vast wat u wilt bereiken met uw installatie zodat we u een passend voorstel kunnen doen.

Neem contact met ons op