Nieuws

Nieuwe NEN1010

Op: 9 mei 2016

De ontwikkelingen op het vakgebied van ons gaan ontzettend hard en veranderen onder invloed van de technologische ontwikkelingen dagelijks. Dat kunnen de voorschriften niet allemaal bijhouden en was de reden van de Norm commissie om weer eens grondig naar de NEN1010 te kijken. Het gaat steeds meer een richtlijn worden waardoor het zeer belangrijk wordt om met technisch goed onderlegde medewerkers deze norm toe te passen. Dit is een van de redenen waarom wij regelmatig onze medewerkers vragen om bij te scholen. Naast de technische ontwikkelingen hebben zich de afgelopen jaren immers ook tal van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen voorgedaan. Eén daarvan is de terugtredende overheid, die het toezicht op de veiligheid van elektrotechnische installaties in toenemende mate aan de markt zelf overlaat. Deze zogeheten zelfregulering is gebaseerd op normen waaronder de NEN1010. Hierdoor zijn er naast de elektrotechnische bedrijfstak ook andere – ook niet direct technische – sectoren ontstaan die belang hebben bij NEN 1010 en aanverwante normen. Volgens het NNI is Op 1 oktober 2015 is de nieuwe NEN 1010 gepubliceerd. Dé norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur.
Wij hebben er ons van verzekerd goed op de hoogte te zijn van deze norm zodat wij ook in de toekomst op verantwoorde wijze kunnen ontwerpen, installeren en onderhouden.

Delen

Deel dit bericht:

Ander nieuws

Elsenga Installatietechniek onderdeel van de VDK Groep

Na een zorgvuldig doorlopen traject heeft Elsenga Installatietechniek ervoor gekozen om na bijna 100 jaar een familiebedrijf te zijn geweest, verder te gaan onder de vlag van de VDK Groep. De afgelopen jaren hebben wij een behoorlijke groei doorgemaakt en zochten wij een sterke partner om de juiste vervolgstappen naar de toekomst te kunnen zetten. […]

Datacenter NTT/E-Shelter

Datacenter NTT/ E-Shelter, Afmontage 192 stuks PDU's

Nieuwbouw Rijnlands Lyceum te Oegstgeest

Elsenga Installatietechniek BV heeft de opdracht mogen ontvangen voor de elektrotechnische- en beveiligingswerkzaamheden behorende bij de uitbreiding van het onderwijsgebouw van het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest.

Rabobank te Hoofddorp

De Rabobank gaat de vestiging in het centrum van Hoofddorp grondig verbouwen en heeft Elsenga Installatietechniek de opdracht gegund voor het uitvoeren van de elektrotechnische aanpassingen.

Cycle4Charity 2018

Elsenga was weer van de partij bij de 5e editie van Cycle4Charity, zowel als deelnemer als hoofdsponsor.

HMore – Elsenga 95 jaar

HMore Business en Lifestyle Magazine zoomed in op Elsenga en hun visie ter ere van het 95 jarig bestaan.