Over ons

Over ons

Elsenga Installatietechniek is een familiebedrijf met 50 medewerkers. Het installatiebedrijf is opgericht in 1923. Vanuit onze vestigingen in Hoofddorp en Schiedam werken wij al ruim 90 jaar aan de beste elektrotechnische en beveiligingsoplossingen. Hierbij staan de kwaliteit, comfort en duurzaamheid van de installatie centraal.

Jaren ‘20
In 1923 begon Geert Elsenga zijn bedrijf Elsenga Installatietechniek. Hij startte met aansluitingen en elektrische installaties bij boerderijen en woningen, daarnaast zorgde zijn vrouw in de winkel voor de verkoop van verlichting en elektrische apparaten. Vanaf het begin is een echt familiebedrijf. Elsenga Installatietechniek groeit mee met de groei van de Haarlemmermeer en Schiphol. De zonen Rein en Piet versterken het bedrijf na de tweede wereldoorlog. De uitbreiding zorgt dat het bedrijf zich steeds nadrukkelijker op de markt profileert.

Jaren ‘60
De jaren zestig betekenen een nieuwe impuls voor het elektrobedrijf. Het gunstige economische klimaat brengt veel kopers naar de winkel en die wordt dan ook uitgebreid. In deze periode wordt steeds duidelijker dat de verkoop van wit- en bruingoed en installeren twee zeer verschillende doelgroepen opleveren. In 1987 is besloten om Elsenga Holding op te richten met daarin de twee werkmaatschappijen; Elsenga Installatietechniek en Elsenga Handel. In 1988 wordt Kees van der Hart directeur van Elsenga Installatietechniek. In 1989 is de vestiging in Schiedam geopend.

Jaren ’90 tot nu
In 1993 verhuist Elsenga Installatietechniek naar het huidige adres aan de Saffierlaan 6-10 in Hoofddorp. In 1996 komt Gepco Elsenga in het bedrijf. In 1998 wordt de winkel verkocht en blijft Elsenga Installatietechniek groeien. In 2003 worden de aandelen overgedragen aan Gepco en zijn nicht Marianne Elsenga en wordt Swart Installatietechniek in Amsterdam overgenomen. Sinds 2015 is Ton Muller directeur van Elsenga Installatietechniek. Hij volgt Kees van der Hart op die met pensioen gaat. Hij heeft het bedrijf 27 jaar geleid.

Elsenga heeft alle elektrotechnische disciplines in huis. Onze 24-uurs serviceorganisatie staat ook buiten kantooruren voor u klaar in het geval van een storing. Wat zijn uw wensen?

Bel mij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Elsenga Installatietechniek staat midden in de maatschappij. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat wij vanzelfsprekend vinden. Vanouds deden wij wat je nu MVO noemt.


Enkele voorbeelden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Elsenga:
  • Denken aan het milieu bij elke investering
  • Samenwerken met de gemeente bij het realiseren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Opleidingsplannen om medewerkers te blijven ontwikkelen
  • Sponsoring van goede doelen

Beleid Elsenga Installatietechniek streeft niet alleen naar winst, maar houdt ook rekening met het effect van onze activiteiten op het milieu en met de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Wij bieden werkgelegenheid aan mensen uit de directe omgeving van ons bedrijf, verplichten carpoolen binnen onze montageploeg en steunen werknemers die zich actief inzetten in lokale verenigingen en bij activiteiten, zoals bijvoorbeeld de sponsoring van goede doelen.


Milieuvriendelijk Sinds 2012 rijdt de serviceafdeling van Elsenga in de elektrische Renault Kangoo ZE, een veelzijdige bestelwagen. Met een stekker is de auto in zes tot acht uur op te laden en bij snellaadpunten in tien minuten. Elsenga beschikt over meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook zijn de daken van Elsenga voorzien van zonnepanelen en is onze werkkleding circulair. Dit betekent dat het na de levensduur hergebruikt wordt voor andere toepassingen.

Sportief
Elsenga motiveert en ondersteunt de personeelsvereniging met de organisatie van sportieve activiteiten en op onze kantoren staat voor onze medewerkers een verantwoorde lunch in de kantine.

 

Kwaliteit
Elk jaar wordt er een opleidingsplan voor en met de werknemers opgesteld. Op het gebied van kwaliteit zijn wij ISO 9001 gecertificeerd en we sluiten elk project af met een klanttevredenheidsonderzoek. Eventuele klachten van een opdrachtgever worden geregistreerd en besproken binnen het projectteam.

 

AED
Sinds 2011 hangt er in de centrale hal van Elsenga Installatietechniek in Hoofddorp een AED. Hoewel het de voorkeur heeft dat een gediplomeerde AED bediener dit apparaat bedient, kan en mag iedereen dit apparaat bedienen. Alle EHBO-ers en BHV-ers van Elsenga zijn gediplomeerde AED bedienaren.

Goede doelen

Elsenga Installatietechniek is betrokken bij haar omgeving. Daarom doet zij regelmatig schenkingen aan goede doelen. Deze schenkingen komen meestal tot stand door gebruikmaking van activiteiten waardoor ook relaties, klanten en leveranciers hierbij worden betrokken.


Het meest bekende evenement is het jaarlijkse golftoernooi dat in september plaatsvindt. De opbrengst van het golftoernooi ging de afgelopen jaren naar:    
2005 Kika Kinder Kankerfonds
2006 Het IK boek van Stichting SEIN
2007 Stichting Doe een Wens
2008 KNGF
2009 Stichting Hartekamp ten bate van het Duinhuis in Haarlem
2010 Bardo in verband met hun plannen voor nieuwbouw
2011 Bardo omdat deze bij de inrichting nog wat middelen te kort kwam
2012 Planetree een initiatief van het Kennemer ziekenhuis
2013 SEIN Slaap-waak centrum en stichting Leergeld
2014 Swetterhage bijdrage aan de inrichting van het zwembad De Duiker
2015 Stichting Opkikker
2016 Stichting Leergeld Haarlemmermeer

nieuwsitem