Herenhuis te Heemstede

Terug naar alle referenties

Het 18de-eeuwse landhuis is gelegen op de buitenplaats Meer en Bosch aan de Achterweg, ten zuidoosten van de oude kern van het dorp. In 1885 kocht de Christelijke Vereniging voor de Verpleging van Lijders aan Epilepsie de van oorsprong 17de-eeuwse buitenplaats. In eerste instantie werden er mannen behandeld die aan de ‘vallende ziekte’ leden. De Vereniging breidde hiervoor de buitenplaats uit met een kliniek, dienst- en bedrijfsgebouwen, een kapel, een stookgebouw met een hoge schoorsteen en diverse verpleegpaviljoens waar de patiënten konden verblijven. Het ‘Herenhuis’ is het enige bewaard gebleven pand van de oorspronkelijke gebouwen op de buitenplaats. Tegenwoordig is het Instituut Meer en Bosch in handen van de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) en heeft het een kantoorfunctie gekregen.

Het monumentale landhuis is in 2019 volledig gemoderniseerd, waarbij Elsenga Installatietechniek BV alle elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties heeft vervangen en tegelijkertijd heeft er een verduurzaming van de installaties plaats gevonden.

 

Elsenga heeft alle elektrotechnische disciplines in huis. Onze 24-uurs serviceorganisatie staat ook buiten kantooruren voor u klaar in het geval van een storing. Wat zijn uw wensen?

Bel mij