Lux 1 & Lux 2

Terug naar alle referenties

Dit project betreft het transformeren van twee bestaande kantoorgebouwen naar 34 luxe appartementen.
AKM-Reales BV heeft een uniek concept uitgewerkt waarbinnen de twee gebouwen zijn getransformeerd naar moderne en duurzame woongebouwen.
Het project heeft de pakkende naam LUX gekregen. Uiteraard als referentie naar het te realiseren lux(e) woongenot, maar ook als referentie naar de transparantie van de gebouwen en hiermee de hoeveelheid licht wat binnen de diverse appartementen aanwezig zal zijn, in de natuurkunde ook wel uitgedrukt in lux.

Het duurzame ontwerp van LUX biedt ruimte aan 34 riante gelijkvloerse appartementen met goede buitenruimten, bergingen en allen een eigen overdekte parkeerplaats. Beide gebouwen zijn vanaf de voorzijde bereikbaar middels een brug over beide waterpartijen.
Buiten het gebouw zijn de bestaande wegen, tuin met bestaande waterpartijen en kaders grondig gerenoveerd voor een groen karakter aansluitend op de nieuwe woongebouwen.
Binnen de gebouwen is een lift en robuuste betonnen wenteltrap aanwezig. Op de begane grond bevinden zich tevens de nieuwe bergingsclusters.
De energiezuinige appartementen hebben een hoogwaardig opleveringsniveau.
Door in transformatieprojecten gebruik maken van de kwaliteiten van het bestaande gebouw is het gelukt om de CO2 footprint van de realisatie sterk te reduceren ten opzichte van nieuwbouwvarianten. Alle appartementen zijn dan ook minimaal van een energielabel A-label in energiezuinigheid opgeleverd.

Elsenga heeft alle elektrotechnische disciplines in huis. Onze 24-uurs serviceorganisatie staat ook buiten kantooruren voor u klaar in het geval van een storing. Wat zijn uw wensen?

Bel mij