Nieuws

Ruimtebesparende IT-koeling voor server- en networkingracks

Op: 18 juli 2016

De nieuwe – op koudemiddel gebaseerde – Rittal Liquid CooledRack Unit (LCU) is een split-airconditioner en koelt server- en networkingracks. De met 3 en 6,5 kW vermogens leverbare koelunit is ideaal voor kleine IT-toepassingen en is optioneel leverbaar in redundante uitvoering.

Met de nieuwe LCU biedt Rittal een extra systeem voor de koeling van networking- en serverracks in het vermogenssegment onder 10 kW. De nieuwe LCU werkt met een buiten gemonteerde condensingunit, waardoor er geen warmte in de serverruimte komt.

De Liquid CooledRack Unit DX bestaat uit een binnenunit (verdamper unit) met toerentalgeregelde EC-ventilatoren (borstelloze gelijkstroommotor) voor montage in het IT-rack en een invertergeregelde compressor in de buitenunit (condensingunit). De binnenunit wordt aan de linker- of rechterzijde in een 800 mm breed TS IT-rack of in het Micro Data Center gemonteerd. De koeling ondersteunt de klassieke ‘front to back’-luchtgeleiding van de 19”-componenten: de gekoelde lucht wordt voor de IT-apparatuur geblazen om vervolgens door ventilatoren aan de achterzijde te worden aangezogen. Deze warme lucht wordt vervolgens weer door de warmtewisselaars geleid en op die manier weer gekoeld.

Met een invertergeregelde compressor houdt de LCU de gekoelde lucht constant op de ingestelde serverintredetemperatuur die daardoor slechts geringe afwijkingen laat zien. Het voordeel: door het koelvermogen constant aan te passen aan het vermogensverlies in het rack werkt de koeling zeer energie-efficiënt. Hierdoor dalen de IT-kosten. De beheerder kan de gewenste waarde voor de serverintredetemperatuur gemakkelijk instellen met de in het IT-rack gemonteerde bedieningstableau.

De Liquid CooledRack Unit DX is in de vermogensklassen 3 en 6,5 kW ook in een redundante uitvoering verkrijgbaar. Dit voor maximale betrouwbaarheid ontwikkelde systeem heeft in deze situatie twee buitenunits en één binnenunit. De binnenunit bevat een warmtewisselaar met twee koudemiddelcircuits, twee voedingen en twee gescheiden besturingssystemen. Een automatische storings- en bedrijfsurenomschakeling verhoogt de veiligheid in IT-omgevingen die 24 uur per dag in gebruik zijn. Het systeem leidt eventuele storingsmeldingen door naar het Rittal CMC III monitoringsysteem.

Elsenga is dé specialist in het adviseren, ontwerpen, installeren en in bedrijf stellen van ICT netwerken. Mocht u meer willen weten neemt u dan contact met ons op. 

Delen

Deel dit bericht:

Ander nieuws

Datacenter NTT/E-Shelter

Datacenter NTT/ E-Shelter, Afmontage 192 stuks PDU's

Nieuwbouw Rijnlands Lyceum te Oegstgeest

Elsenga Installatietechniek BV heeft de opdracht mogen ontvangen voor de elektrotechnische- en beveiligingswerkzaamheden behorende bij de uitbreiding van het onderwijsgebouw van het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest.

Rabobank te Hoofddorp

De Rabobank gaat de vestiging in het centrum van Hoofddorp grondig verbouwen en heeft Elsenga Installatietechniek de opdracht gegund voor het uitvoeren van de elektrotechnische aanpassingen.

Cycle4Charity 2018

Elsenga was weer van de partij bij de 5e editie van Cycle4Charity, zowel als deelnemer als hoofdsponsor.

HMore – Elsenga 95 jaar

HMore Business en Lifestyle Magazine zoomed in op Elsenga en hun visie ter ere van het 95 jarig bestaan.

Uitbreiding koelcellen P. Nelis & Zoon’s

In mei zal Elsenga beginnen met het realiseren van de elektrotechnische aanpassingen voor de uitbreiding van diverse koelcellen.